Hiiop

18.05.2017

Kymmenen vapaaehtoisvuotta tehty satavuotiaan Suomen kunniaksi

Satavuotias Suomi on saanut suomalaisilta lahjaksi jo kymmenen vuotta vapaaehtoistyötä. Kasassa on siis 2220 päivää. Tavoitteena on kerryttää sata henkilötyövuotta vuoden loppuun mennessä.

Alkuvuoden aikana vapaaehtoiset ovat hiiop100.fi-sivuston kautta järjestäneet esimerkiksi Suomi 100 -juhlia ikäihmisille ja ulkoilleet heidän kanssaan, kutoneet villasukkia vastasyntyneille ja vähävaraisille perheille, talkoilleet Suomen luonnon puolesta sekä osallistuneet liikuntatapahtumien järjestämiseen.

Tavoitteena on kerryttää vuoden aikana sata henkilötyövuotta vapaaehtoisuutta. Tämä on yhteensä 22 200 henkilötyöpäivää ja 166 500 tuntia. Henkilötyöpäivän pituudeksi on arvioitu 7 tuntia 30 minuuttia eli laskurissa tämän pituinen työpäivä tulkitaan henkilötyöpäiväksi. Laskuri päivittyy joka kerta, kun vapaaehtoistehtävä on suoritettu ja tehtävän takaraja on sulkeutunut.

Hiiop100.fi-sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän, jota on järjestämässä, etsiä vapaaehtoisia ja koota yhteen sivuston kautta ilmoittautumiset vapaaehtoistehtävään. Sivustolla voi myös lukea tarinoita vapaaehtoistyöstä ja sen tekijöistä haastatteluiden ja blogikirjoitusten muodossa.

Hiiop100.fi on osa OPn lahjaa satavuotiaalle Suomelle. Juhlavuoden aikana jokainen OPn työntekijä saa tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan. Myös OPlaiset etsivät vapaaehtoistehtäviään Hiiop100.fi:n kautta.

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena:

  • Facebook: @Hiiop
  • Instagram: @Hiiop100
  • Twitter: @Hiiop100

Tehdään yhdessä päivästä vapaaehtoisena vuoden tärkein päivä!

(Kuva: Suomi100/ Suvi-Tuuli Kankaanpää)