Hiiop

17.10.2017

Blogi: Päivä eläintenhoitolassa oli kuin lasten satukirjasta

Haije Niemi

Syksyinen perjantaiaamu, saavun Turun eläinhoitolaan uteliain mielin.

Kahvit juotuamme teemme aamukierrokset; häkkien siivous ja eläinten ruokkiminen.

Ensimmäisinä kissanpennut, unilämpiminä ja uteliaina. Pari villikissan pentua sähisee kaiken varalta. Miten uhkaava onkaan tuollainen, heidän mielestään varmasti ainakin maapallon kokoinen ihmispää kurkkimassa häkin luona ja yrittämässä puhua kissankieltä, vaikka ihan selvästi on ihminen.

Sitten siirrymme luonnonvaraisten eläinten puolelle.

Puhtaita alustoja ja tuoretta ruokaa saavat seuraavaksi pulu, harakka ja haavoittunut haukka.

Ulkona isossa aitauksessa odottelevat kaksi pienen koiran tai vähän isommankin kokoista lokin poikasta. Niin nopeasti en ole ikinä nähnyt neljän silakan katoamista vatsaan. Kaksi valkoposkihanhea kaakattivat ylitse lentäville hanhille hyvää muuttomatkaa, mutta itse eivät ajatelleet sellaista vaivaa nähdä.

Lokin poikanen

Seuraavaksi minulle annetaan ruokakippo ja pihdit… Ethän pelkää matoja? Ja ei kun pihdeillä jauhomatoja siileille metsästämään isosta lasiastiasta. Kyllä näyttivät maistuvan!

Ihan siilin aitauksen vieressä vilistää kymmenisen oravanpoikasta omassa häkissään. Ovat ihan nahkaisina palleroina tuotu kesällä eläinhoitolaan ja nyt jo muutama vapautettavassa kunnossa. Ovatpa ne vikkeliä - ei tällainen aloittelija niitä kiinni saa, ammattilainen kyllä. Haavin avulla kuljetuslaatikkoon, kolme valmiina vapauteen. Laatikot autoon ja ihanaan rauhalliseen metsään kuljetus. Kuin tykin suusta ampaisivat häkistä metsään.

Oravavauvoja

Loppupäivän pesin ja desinfioin kippoja, kappoja, lapioita, kuljetushäkkejä ja muita tarvikkeita iloisessa lintujen sirkutuksessa.

Ihan kuin jostain lastenkirjasta tämä ihastuttava päivä ja vapaaehtoistyöstäni oltiin todella kiitollisia!

  • Blogikirjoituksen tekijä Haije Niemi työskentelee OP Ryhmässä palveluneuvojana ja sai viettää päivän vapaaehtoisena satavuotiaan Suomen kunniaksi.*

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena #hiiop.