Hiiop

31.10.2017

33/100 vapaaehtoiskasvoa: Maria Hast

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Maria Hast partiolaisaktiivi Hämeenlinnasta. Hän on ollut partiossa mukana eri tehtävissä 1970 luvulta alkaen ja on hyvä esimerkki siitä, että partiotoimintaan voi osallistua aktiivisesti myös aikuisiällä. Maria on hoitanut niin omassa partiopiirissä kuin keskusjärjestössä laumanjohtajan, ikäkausivastaavan, lippukunnan hallituksen jäsenen, kouluttajan, työryhmien ja jaoston puheenjohtajan tehtäviä. Vuonna 2016 hän kehitti Suomen Partiolaisten Roihu2016 -suurleirille uuden Keidas-konseptin, leirillä toimivien täysi-ikäisten mahdollistajien virkistyspaikan.

Partio on Suomen suurimpia nuorisoliikkeitä ja sen tavoitteena on tukea lasten ja nuorten kasvua heidän yksilölliset ominaispiirteensä huomioiden.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.