Hiiop

14.08.2017

Suomi 100 -kiitostanssit koskettivat Porissa: Olen monta kokemusta rikkaampi

Iida Korhonen

Senioreiden Suomi 100 -kiitostanssit SuomiAreenalla laittoivat helmat hulmuamaan heinäkuussa. Noin 100 tanssijaa osallistui vapaaehtoisvoimin järjestettyihin juhliin Porissa.

Suomi 100 -kiitostansseissa kahviteltiin, visailtiin ja tietenkin tanssittiin. Vapaaehtoiset rekrytoitiin Hiiop100.fi-sivuston kautta. Tapahtuman järjestivät OPn Hiiop! 100 vuotta vapaaehtoistyötä -tiimi yhdessä Siskot & Simot ry:n ja OP Länsi-Suomen kanssa.

— Suomen ikärakenne on sellainen, että varsinkin ikäihmisiin liittyvän vapaaehtoistyön rooli tulee väkisinkin kasvamaan, totesi vapaaehtoinen Matti Kiuru.

Vapaaehtoisten joukossa oli myös vuoden 2016 vapaaehtoinen, Brother Christmas, SUB:ilta ja Riisutut -sarjasta tuttu mediapersoona Kristoffer Ignatius sekä poliitikkopariskunta Satu Taiveaho ja Antti Kaikkonen.

— Oli hienoa tarjota piristystä ikäihmisten päivään. Olen monta kokemusta rikkaampi nyt ja aivan liikuttunut. Tämä on oikeaa tekemistä ja antamista. Meidän pitäisi jokaisen tehdä tällaista. Haluan lisää! Vapaaehtoistyö on maailman paras riippuvuus, sanoi Kristoffer Ignatius.

Iloa ja naurua tapahtumassa riitti. Senioreille jaettiin kukkaseppeleitä ja rintaan kiinnitettäviä kukkia, joita ahkerat vapaaehtoiset olivat punoneet ennen tapahtuman alkua. Viikkarin Valkama myös koristeltiin ilmapalloin, joita OP Länsi-Suomen touhukkaat vapaaehtoiset täyttivät satamäärin.

Senioreille kirjoitettiin myös kiitoskortit, jotka jaettiin heille tapahtuman päätteeksi. Kiitoskortit ovat osa Siskot ja Simot ry:n Koko Suomi kiittää -hanketta, jonka osa tapahtuma myös oli.

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen olevasi mukana tunneisteilla: #hiiop #suomi100 #vapaaehtoinen100

  • Facebook: @Hiiop
  • Instagram: @Hiiop100
  • Twitter: @Hiiop100