Hiiop

06.02.2018

80/100 vapaaehtoiskasvoa: Tapio Laurila

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tapio Laurila on jakanut ruokakasseja vapaaehtoisena Hurstin valinnassa jo yli 20 vuotta. Apukädet ovat tarpeen, kun Veikko ja Lahja Hurstin Laupeudentyö ry jakaa vaate- ja ruoka-avustuksia. Näkyvimmiksi ovat muodostuneet vähävaraisille ja syrjäytyneille suunnatut perinteiset Köyhien Linnanjuhla Hakaniemen torilla itsenäisyyspäivänä sekä Joulujuhla Helsingin messukeskuksessa jouluaattona.

Järjestö aloitti toimintansa 1960-luvulla ja sen perusti sosiaalineuvos Veikko Hursti. Laupeudentyö ry:n toimintaa johtaa nykyisin Veikon poika Heikki Hursti.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvasi satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.