Hiiop

21.03.2017

Puhdas vesi kuuluu kaikille

Tule mukaan 28.-30.4. Unicefin Jano-keräykseen.

Vuonna 1992 YK:n yleiskokous julisti maaliskuun 22. päivän maailman vesipäiväksi. Vesipäivän tarkoituksena on lisätä tietoa ennen kaikkea vesivarantojen vaikutuksesta taloudelliseen tuottavuuteen ja sosiaaliseen hyvinvointiin. Vesipäivä muistuttaa myös puhtaan veden tärkeydestä. Puhdas juomavesi on jokaisen ihmisen oikeus.

Suomen UNICEFin vapaaehtoiset järjestävät vuosittain vapun alla Jano-kampanjan muistuttamaan oikeasta janosta, puhtaan veden merkityksestä ja vesipulasta.

Lipaskerääjät eri kaupungeissa keräävät rahaa puhtaan veden puolesta niille, joille se ei ole itsestäänselvyys. Tänä vuonna UNICEF kerää varoja Syyrian lasten hätäapuun. Lahjoitusten avulla syyrialaiset lapset saavat puhdasta vettä, hätäapuravintoa, rokotteita ja hygieniatarvikkeita. Lisäksi lapset saavat kriisitukea sekä pääsevät kouluun. Lipaskerääjäksi voit ilmoittautua Hiiop100.fi-sivuston kautta.

Lähde kerääjäksi yhdessä kaverisi kanssa tai saat UNICEFin kokeneesta lipaskerääjästä turvallisen vieruskaverin muutaman tunnin vuoroon.

Ilmoittaudu mukaan:

EspooForssaHelsinkiIisalmiJoensuu JuankoskiJyväskylä KuopioOuluPietarsaariVarkausVihti

Lipaskerääjänä olet mukana pelastamassa lasten henkiä. Jo pieni summa lippaaseen kolahtanutta rahaa voi pelastaa lapsen.

  • 1 eurolla annat 800 litraa puhdasta vettä - 170 vedenpuhdistustablettia, joilla voi puhdistaa 4-5 litraa vettä / tabletti.
  • 14 eurolla annat kaksi lämmintä huopaa - lämmin huopa suojaa lasta kylmältä esimerkiksi pakolaisleirillä.
  • 40 eurolla annat hätäapupaketin - kuukauden vesi- ja hygieniatarvikkeet koko perheelle. (UNICEF Jano-kampanja)

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena:

  • Facebook: @Hiiop
  • Instagram: @Hiiop100
  • Twitter: @Hiiop100

Tehdään yhdessä päivästä vapaaehtoisena vuoden tärkein päivä!