Hiiop

01.12.2017

Valokeilassa Vuoden vapaaehtoisehdokas: Riitta Nurminen

Katja Salmi

Riitta Nurmisella on kaksi intohimoa: vapaaehtoistyö ja musiikki. Ne sulautuvat hänen elämässään saumattomaksi kokonaisuudeksi, sillä Riitta tekee vapaaehtoistyötä karaoken parissa.

Riitta Nurminen vie palvelutalon asukkaat kuuntelemaan musiikkia, laulaa yhdessä heidän kanssaan ja auttaa tarvittaessa sanojen muistamisessa.

Lisäksi Riitta käy viikoittain pienessä dementiaryhmäkodissa Heinolassa pelaamassa muistipelejä asukkaiden kanssa. Vastaanotto on lämmin ja vanhukset odottavat innolla Riitan pelituokioita.

Riitan mielestä parasta vapaaehtoisuudessa on, että saa tehdä työtä silloin kun itse haluaa ja niin paljon kuin ehtii.

— Pidän tämänhetkisestä elämästäni erittäin paljon. Viihdyn vanhusten ja dementikkojen parissa ja minut on otettu sydämellisesti vastaan kaikkialla. Olen saanut paljon uusia kavereita toisista vapaaehtoisista, ihanan uuden harrastuksen vapaaehtoisminnasta ja paljon mielihyvää sekä itselleni että asiakkaille.

*Vuoden vapaaehtoinen palkitaan 2.12.2017 Vapaaehtoistoiminnan messuilla Vanhalla Ylioppilastalolla Helsingissä. Yleisöäänestyksellä valittiin kymmenen kärki, josta arvovaltainen raati valitsee voittajan. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. *

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena #hiiop

  • Facebook: @Hiiop
  • Instagram: @Hiiop100
  • Twitter: @Hiiop100