Hiiop

04.12.2018

OP lahjoittaa vapaaehtoistyön välityspalvelun Hiiop100.fi:n Kansalaisareenalle – vapaaehtoistyön tekeminen OP:ssa jatkuu

OP lahjoittaa Suomi 100-juhlavuoden kunniaksi rakennetun vapaaehtoistyön välityspalvelusivuston Hiiop100.fi Kansalaisareena ry:lle. OP jatkaa panostuksia yritysvapaaehtoistyön tekemiseen myös vuonna 2019.

Hiiop100.fi-osoitteesta jokainen on voinut löytää itselleen sopivia vapaaehtoistyökohteita, ja sivustolle on voinut myös ilmoittaa vapaaehtoistyökohteita. Viime vuonna sivusto yhdisti kiinnostuneet yli 3000 vapaaehtoistehtävään, ja sivuston kautta välitettiin vapaaehtoistyötä yli 274 vuoden edestä. Hiiop100.fi-sivuston luominen ja vapaaehtoistyöhön panostaminen olivat OP:n lahja satavuotiaalle Suomelle.

5.12. vietettävän Vapaaehtoisten päivän kunniaksi OP lahjoittaa Hiiop100.fi-sivuston Kansalaisareena ry:n haltuun. Sivuston käyttäjille muutos näkyy vasta alkuvuonna 2019, kun siirto tapahtuu uudelle ylläpitäjälle ja siirron tarkemmasta aikataulusta viestitään vielä erikseen sivuston käyttäjille.

– Asetimme Suomen itsenäisyyden juhlavuoden tavoitteeksi lahjoittaa 100 vuoden edestä vapaaehtoistyötä isänmaamme hyväksi, ja rakensimme Hiiop100.fi-sivuston helpottaaksemme vapaaehtoistyön tekijöiden ja tarvitsijoiden kohtaamista Vapaaehtoistyöllä on yhteiskunnalle valtava arvo, ja jatkamme vapaaehtoistyön tekemistä OP:ssa. Vapaaehtoissivuston päätimme kuitenkin lahjoittaa alan ammattilaisille. Kansalaisareena toimijana edustaa suomalaista kansalaisjärjestökenttää laajasti, ja heillä on vapaaehtoistyöstä jo neljännesvuosisadan kokemus. Yhdessä tekeminen lisää keskinäistä luottamusta ja hyvinvointia, OP Ryhmän viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Tuuli Kousa sanoo.

Kansalaisareena on vapaaehtoistoiminnan yhteiskunnallinen vaikuttaja, jonka tavoitteena on tehdä Suomesta maailman paras paikka vapaaehtoistoiminnalle. Suomalaisista 42 prosenttia kertoo tehneensä vapaaehtoistyötä viimeisen kuukauden aikana.

– Vapaaehtoistyötä tehdään yhä enemmän verkossa, järjestöjen ulkopuolella ja lyhytaikaisesti. Hiiop100.fi-alusta on vastaus muuttuvaan toimintaympäristöön, jossa vapaaehtoistyötä tehdään myös yritysten ja julkisen sektorin kautta ja kanavoimana. Olemme iloisia, että voimme tarjota verkkosivuston maksutta kaikkien käyttöön. Haluamme kehittää sivustoa palvelemaan vapaaehtoistyön tekijöitä ja tarvitsijoita entistäkin paremmin, sanoo Kansalaisareenan toiminnanjohtaja Leo Stranius.

OP tulee panostamaan vapaaehtoistyöhön myös vuonna 2019. Ensi vuosi on jo kolmas perättäinen vuosi, jonka aikana OP:n keskusyhteisön työntekijät voivat käyttää yhden päivän työaikaansa vapaaehtoistyöhön osallistumiseen.

– Työntekijämme ja kaikki muutkin suomalaiset voivat löytää heitä kiinnostavat vapaaehtoistyökohteet jatkossakin Hiiop100.fi-sivustolta, joka jatkaa vapaaehtoistyön välityspalveluna, Kousa sanoo.

Vapaaehtoisten päivä kutsuu vapaaehtoiset, yhteisöt sekä vapaaehtois- ja vertaistoiminnan aktiivit ympäri Suomen osallistumaan vapaaehtoistyöstä käytävään keskusteluun, juhlistamaan vapaaehtoisuutta, kiittämään ja kannustamaan vapaaehtoisia sekä järjestämään vapaaehtoisaiheisen tapahtuman omalla paikkakunnallaan aikavälillä 26.11.–5.12.2018.

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro olevasi mukana tunneisteilla: #vapaaehtoistenpäivä #hiiop.