Hiiop

25.06.2018

Miltä Saaran ensimmäinen koulureppu näytti ja tuntui?

Jane Toikka

Moni muistaa ensimmäisen koulureppunsa. Miltä se näytti, tuntui ja mitä siihen pakattiin. Ensimmäinen koulureppu on ollut tärkeä myös Saaralle, joka vei reppunsa retkille koulun ulkopuolelle.

8-vuotias Saara (nimi muutettu) sai viime vuonna Hope ry:n reppukeräyksen kautta upouuden repun ensimmäiselle koulumatkalleen. Tällainen oli ensimmäinen kouluvuosi ja näin reppu suoriutui.

–Kivaa ja hauskaa, kuvailee Saara ensimmäistä kouluvuottaan. Välillä jännitti, mutta vuosi myös opetti paljon uutta.

-Parhaiten mieleeni ovat jääneet opettajat ja kivoin kouluaine oli äidinkieli, Saara kertoo.

Ensimmäisestä koulupäivästä alkaen tuoreen koululaisen selässä kulki värikäs reppu, jossa oli tilaa kaikelle tarpeelliselle.

-Reppuni on pinkki ja kukallinen. Siinä on myös monta taskua, Saara toteaa.

Hän kertoo repun hyväksi ominaisuudeksi sen, että siinä voi kuljettaa kaikki tarpeelliset tavarat kouluun. Repussa kulkivat niin kirjat, penaali, sadetakki, vesipullo kuin kotiavaimetkin.

-Joskus laitoin reppuun myös ulkohousut, hän lisää.

Vuoden aikana kukikas reppu oli kovassa käytössä, ja koulun lisäksi se pääsi mukaan luokkaretkelle Luukkiin ja isomummon luo maalle.

Repulleen Saara antaa ensimmäisestä vuodesta kiitettävän arvosanan ja on valmis päästämään sen seuraavalle luokalle.

-Otan varmaankin sen myös tokalle, jos ei tarvitse hankkia isompaa.

Ensimmäisellä luokalla selkään nostettu koulureppu jää helposti mieleen vuosiksi. Ikioma ja uusi reppu ei ole kuitenkaan itsestäänselvyys kaikille. Auta vähävaraisen perheen lasta saamaan uusi reppu tärkeään koulunaloituspäivään. Hope - Yhdessä & Yhteisesti ry kerää yhteistyössä OPn kanssa 2.-31. heinäkuuta uusia reppuja 52 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kuka tahansa voi osallistua keräykseen. Lue lisää keräyksestä ja repun lahjoittamisesta.

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro olevasi mukana tunneisteilla: #reppujokaselkään #hope #hiiop.

  • Facebook: @Hiiop
  • Instagram: @Hiiop100
  • Twitter: @Hiiop100