Hiiop

03.02.2017

Valokeilassa vapaaehtoinen: Hanna Nissinen

Iida Korhonen

Vuoden vaihteessa Suomeen avautui uusi vapaaehtoistyön kohtaamispaikka. Hiiop100.fi:n auettua monet ovat jo ehtineet ilmoittautua mukaan vapaaehtoistöihin. Yksi ilmoittautuneista on Hanna Nissinen, jolla on ollut vaikeuksia löytää aikaa vapaaehtoishommille.

Hanna oli yksi ensimmäisistä, jotka ilmoittautuivat vapaaehtoistöihin hiiop100.fi-sivuston kautta. Hän kertoo vapaaehtoisuuden olleen aina lähellä sydäntä.

— Olen usein ajatellut, että olisi kiva tehdä vapaaehtoistyötä, mutta oma arki on ollut niin täynnä, ettei ole ollut helppoa löytää siihen aikaa, palvelumuotoilijana OPlla työskentelevä Hanna kertoo.

Hanna kertoo itselle sopivan vapaaehtoistyön löytämisen olleen pienoinen haaste. Heti hiiop100.fi-sivuston avauduttua Nissinen kävikin vilkuilemassa ilmoitettuja tehtäviä ja löysi omansa.

— Kävin heti alussa vilkuilemassa, ja siellä oli ainakin kolme tai neljä mielenkiintoista tehtävää jo siinä kohtaa. Halusin tehdä jotain nuorten hyväksi. Olen 35-vuotias ja tajusin hiljattain, etten itse taida enää lukeutua nuoreksi, eli on kiva päästä auttamaan nuoria tulevaisuuden suunnitelmien kanssa.

Hanna ilmoittautui mukaan Helsingin Diakonissalaitoksen Vamos Nuoret-toimintaan Eläväksi ammattikirjaksi nuorille, eli hän lähtee iltapäiväksi juttelemaan nuorten kanssa urastaan ja koulutustaustastaan.

— Nuorten syrjäytymisen ehkäisy on asia, joka minua kiinnostaa. On mukava päästä auttamaan haastavassa elämäntilanteessa olevia nuoria. Itselläni ei aikanaan ollut selkeää käsitystä siitä, mikä minusta tulee isona. Nyt voin jo kertoakin nuoremmille, millaista töissä on ja miten esimerkiksi tälle alalle voi kouluttautua.

Hanna Nissinen ei aio jättää vapaaehtoistöiden tekoa yhteen kertaan.

— Aion vuoden mittaan tarkkailla Hiiopissa ilmoitettuja vapaaehtoiskeikkoja. Mietin, että ensimmäisen tehtyäni voisin hyvinkin mennä omalla ajallani tekemään vielä jotain muutakin vapaaehtoisena. Voin hyvin tehdä useamman päivän ihan omaan piikkiin.

Hanna Nissisellä on selkeät kriteerit siitä, millaisia vapaaehtoistöitä hän tulee tekemään.

— Se, että tekeminen tukee omia arvojani ja, että vapaaehtoistyön kautta tuntuu, että tässä rakennetaan parempaa tulevaisuutta.

Satavuotiaan Suomen kunniaksi OP antaa työntekijöilleen mahdollisuuden tehdä yhden päivän vapaaehtoistyötä työajalla.

Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena #hiiop.