Hiiop

12.05.2017

10/100 vapaaehtoiskasvoa: Miika Vaarakallio

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Miika Vaarakallio on mukana isostoiminnassa Jyväskylässä. Isostoiminta on rippikoulun jälkeistä nuorten toimintaa seurakunnassa. Se sisältää koulutusta, osallistumista seurakunnan toimintamuotoihin ja vapaaehtoistyötä. Hauskanpito on tärkeä osa isostyötä ja toimintaan voi osallistua vaikka ei haluaisi isoseksi leireille, ei kuuluisi ev.lut. kirkkoon tai pääsee mukaan vain silloin tällöin. Isostoiminnassa voi olla mukana sen verran kuin jaksaa ja aloittaa ja lopettaa milloin vain.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.