Hiiop

29.12.2017

Kuuntele #vapaaehtoinen100-podcastin jakso 4: Mitä on myötätunto?

Liisa Mayow, Kaskas Media

Hiiop100.fi julkaisee #vapaaehtoinen100-podcastia vapaaehtoistyöstä ja sen ammattilaisista. Neljännessä jaksossa kysytään: Mitä on myötätunto, tutkija Henrietta Grönlund?

Kovenevien arvojen aikana vapaaehtoistoiminta tuntuu arvokeitaalta, jonne voi tulla levähtämään, sanoo Helsingin yliopiston tutkija Henrietta Grönlund. #vapaaehtoinen100-podcastin neljännessä jaksossa keskustellaan siitä, mitä tutkimuksen valossa tiedetään vapaaehtoistoiminnasta ja sen terveysvaikutuksista. Vapaaehtoisuudessa antajan ja saajan roolit voivat sekoittua, koska auttaja saa usein toiminnasta vähintään yhtä paljon kuin autettava. Entä mitä on mikrovapaaehtoistyö, jossa vapaaehtoinen voi tehdä hommia vaikka vain pari minuuttia kerralla ja vaikka etänä? Podcastissa kaupunkiaktivisti Jaakko Blomberg kuvaa, miten ihmisten mukaan saaminen vaatii vanhentuneiden käsitysten muuttamista.

Podcastin viisi jaksoa käsittelevät kukin yhtä vapaaehtoistoimintaan liittyvää kysymystä.

Vapaaehtoinen100 on podcast-ohjelmasarja, joka auttaa tekemään parempaa vapaaehtoistyötä. #vapaaehtoinen100 antaa vertaistukea, palvelua ja tietoa jokaiselle vapaaehtoiselle ja vapaaehtoistyötä johtavalle, ja etsii testattuja ratkaisuja kaikkia yhdistäviin haasteisiin. Pyöritätkö itse vapaaehtoistoimintaa omalla paikkakunnallasi? Tästä podcastista saat ideoita ja uutta intoa työhön.

Tilaa #vapaaehtoinen100 podcast-ohjelmasarja:

Podcast on osa Vapaaehtoinen 2017 -hanketta, joka yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke. Hiiop100.fi julkaisee podcast-sarjan osana juhlavuoden yhteistyötä.