Hiiop

16.11.2017

41/100 vapaaehtoiskasvoa: Erkki Böös

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Erkki Böös on OmaKamu-toiminnan aktiivi ja yhdistyksen puheenjohtaja. Hän jäi vuoden 2017 alussa eläkkeelle liike-elämästä, joka mahdollisti paremman ajankäytön vapaaehtoistyöhön.

— Pitkäaikainen kiinnostukseni nuorten auttamiseen löysi OmaKamu-toiminnasta erinomaisen muodon vajaat kolme vuotta sitten. Kamuna minulla on mahdollisuus tukea 9-vuotiasta PikkuKamuani ja hänen äitiään. Samalla saan nähdä lapsen riemua sekä myös monia hänen ja hänen perheensä haasteita. OmaKamu ry:n hallituksen puheenjohtajana saan olla kehittämässä ja laajentamassa pitkäjänteistä, ennaltaehkäisevää lasten tukitoimintaamme yhteistyössä muiden vapaaehtoisjärjestöjen kanssa. Meitä vapaaehtoisia tarvitaan, Erkki kertoo OmaKamu-kotisivuilla.

Lue Erkin koskettava kirjoitus vapaaehtoistyöstä täältä.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.