Hiiop

11.12.2017

Kuuntele #vapaaehtoinen100-podcastin jakso 1: Mikä on vapaaehtoistyön ja rahan suhde?

Liisa Mayow, Kaskas Media

Tästä viikosta lähtien Hiiop100.fi julkaisee #vapaaehtoinen100 podcastia vapaaehtoistyöstä ja sen ammattilaisista. Ensimmäisessä jaksossa kysytään: Mikä on vapaaehtoistyön ja rahan suhde, Mikko Mäntylä?

Podcastin viisi jaksoa käsittelevät kukin yhtä vapaaehtoistoimintaan liittyvää kysymystä. Ensimmäisessä jaksossa urheiluseuroja kehittävä konsultti ja itsekin lukuisia vapaaehtoisia työtunteja koripallon parissa paiskinut Mikko Mäntylä pohtii vapaaehtoistyön ja rahan suhdetta. Miten hommat kannattaa järjestössä jakaa palkattujen työntekijöiden ja vapaaehtoisten kesken? Miten varainhankintaa voisi parantaa? Entä mitä pitäisi tehdä vapaaehtoistoiminnan sääntelylle? Jakso on kuunneltavana tiistaista 12.12. alkaen kuultavissa iTunesissa, Spotifyssa, Android-laitteilla sekä Hiiop100.fin kautta.

Vapaaehtoinen100 on podcast-ohjelmasarja, joka auttaa tekemään parempaa vapaaehtoistyötä. #vapaaehtoinen100 antaa vertaistukea, palvelua ja tietoa jokaiselle vapaaehtoiselle ja vapaaehtoistyötä johtavalle, ja etsii testattuja ratkaisuja kaikkia yhdistäviin haasteisiin. Pyöritätkö itse vapaaehtoistoimintaa omalla paikkakunnallasi? Tästä podcastista saat ideoita ja uutta intoa työhön.

Tilaa #vapaaehtoinen100 podcast-ohjelmasarja:

Seuraavat jaksot käsittelevät muun muassa vapaaehtoistoiminnan kasvattamista, sen johtamista, sekä vapaaehtoistoiminnan ja julkisen sektorin suhdetta. Entä mitä tehdä, etteivät vapaaehtoiset sairastuisi reippauteen tai sitoutumiskammoon, vaan toiminta pysyisi mielekkäänä? Vieraiksi saapuvat muun muassa Suomen Partiolaisten Anna Munsterhjelm, Kansalaisareenan Leo Stranius, tutkija Henrietta Grönlund ja Marttojen Marianne Heikkilä.

Podcast on osa Vapaaehtoinen 2017 -hanketta, joka yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke. Hiiop100.fi julkaisee podcast-sarjan osana juhlavuoden yhteistyötä.