Hiiop

10.11.2017

37/100 vapaaehtoiskasvoa: Suvi Roponen

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Suvi Roponen on järjestötalo Kumppanuuskeskuksen luottovapaaehtoinen. Suvi aloitti vuonna 2011 Kumppanuuskeskuksen neuvontapisteen asiakkaiden auttamisen hakemusten täytössä, sekä tarvittaessa oli asiointitukihenkilönä muuallakin. Suvi neuvoo asiakkaita hakemusten täyttämisessä viikoittaisella päivystysajalla, ja lisäksi auttaa Kumppanuuskeskuksen postituksissa ja tapahtumajärjestelyissä. Suvin sitoutumisesta vapaaehtoistyöhön kertoo se, että tarvittaessa hän hoitaa yksin vaikka koko kauden päivystykset, jos muut vapaaehtoiset ovat kiireisiä.

Suvilla riittää aikaa myös muuhun vapaaehtoistyöhön: hän toimii säännöllisesti avustajana Kehitysvammaisten tukiyhdistyksen tapahtumissa sekä Oulun seurakuntien kehitysvammaisten kerhossa.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.