Hiiop

13.11.2017

38/100 vapaaehtoiskasvoa: Marko Laine

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Marko Laine on Autoliiton Tiepalvelun aktiiveja Oulun Kempeleestä. Hän on toiminut autoilijoiden avuksi vapaaehtoisena tiepalvelumiehenä jo 18 vuotta. Laine toimii Autoliiton Tiepalvelun Pohjois-Pohjanmaan piirin tiepalveluasiamiehenä ja Autoliiton Oulun osaston puheenjohtajana. Hän myös kouluttaa tiepalvelumiehiä sekä muita henkilöitä liikenteenohjaajiksi. Hän kehoittaa autoilijoita pitämään autonsa huollettuina ja muistuttaa turvalaitteiden käytöstä.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.