Hiiop

30.01.2019

Kansalaisareena ylläpitää Hiiop100.fi-palvelua 30.1.2019 alkaen

Hiiop100.fi on kaikille avoin ja maksuton vapaaehtoistyön välityssivusto, jonka OP Ryhmä perusti Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. OP lahjoitti palvelun Kansalaisareena ry:lle 5.12.2018 vietetyn Vapaaehtoisten päivän kunniaksi. Kansalaisareena ottaa vetovastuun Hiiop100.fi-sivustosta tänään keskiviikkona 30.1.

Jo vuonna 1993 perustetun Kansalaisareenan keskeisiin tavoitteisiin kuuluu vaikuttamistyö ja edunvalvonta, vapaaehtoistoiminnan tunnetuksi tekeminen ja kehittäminen, vertaistoiminnan kehittäminen, sektorirajat ylittävän yhteistyön kehittäminen, oppilaitos- ja tutkimusyhteistyö sekä eri hankkeiden kautta muun muassa nuorten innostaminen vapaaehtoistoimintaan. Hiiop100.fi-palvelusta tulee luonteva osa Kansalaisareenan toimintaa. Itse palvelu pysyy täysin samanlaisena.

Miten löydät itsellesi sopivan vapaaehtoistehtävän?

Vapaaehtoistehtävien löytäminen on helppoa! Hiiop100.fi-sivun vasemmasta ylälaidasta löytyy linkki ”Löydä tehtävä”. Voit etsiä tehtäviä paikkakunnan, ajankohdan sekä kategorian mukaan. Kategorioita ovat esimerkiksi Ympäristö ja eläimet, Ikäihmiset, Monikulttuurisuus ja tasavertaisuus, Vammais- ja mielenterveystyö sekä Liikunta ja hyvinvointi. Klikkaamalla ilmoitusta saat esille tehtävän kuvauksen. Kuvauksen alapuolelta löytyy ”Ilmoittaudu mukaan” -linkki. Saat sähköpostiisi ilmoittautumisvahvistuksen, josta löytyy myös linkki, jonka kautta voit tarvittaessa perua ilmoittautumisesi. Ilmoittautuaksesi sinun ei tarvitse luoda tunnuksia tai kirjautua sisään palveluun.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Miten ilmoitat vapaaehtoistehtävän?

Hiiop100.fi-sivustolla kuka tahansa voi ilmoittaa vapaaehtoistehtävän muutamassa minuutissa. Vapaaehtoistehtävän ilmoittajan tulee luoda tunnukset ja kirjautua palveluun. Klikkaamalla ”Ilmoita tehtävä” etusivun yläreunassa pääset lisäämään tehtäväsi kuvauksen. Lisää ilmoitukseesi kiinnostava kuva ja kerro tehtävästä mahdollisimman houkuttelevasti! Muista myös sijainti ja ajankohta. Kun tehtäväsi on julkaistu, saat sähköpostiisi linkin tehtävän kuvaukseen. Saat sähköpostin myös aina, kun uusi vapaaehtoinen ilmoittautuu tehtävään. Hiiop-tiimi julkaisee tehtävän omassa sosiaalisessa mediassaan, mutta sitä kannattaa markkinoida aktiivisesti myös omissa kanavissasi.

Tarkemmat ohjeet löydät täältä.

Hiiop! Tervetuloa tekemään hyvää ja edistämään vapaaehtoistoimintaa Kansalaisareenan kanssa!