Hiiop

09.02.2018

100/100 vapaaehtoiskasvoa: Heidi Furu

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Heidi Furu on Vuoden vapaaehtoinen 2017, joka tekee vapaaehtoistyötä päihde- ja rikostaustaisten parissa. Hän kertoo nykyisen työnsä alkaneen Espoon kaduilta, mistä hänet kutsuttiin kotivierailulle tukiasuntolaan. Ihmisten kovat elämänkohtalot koskettivat Heidiä ja hän halusi tehdä jotakin heidän hyväkseen. Heidi sai idean ruokatarjoilujen aloittamisesta asumisyksikössä ja organisoi vapaaehtoisporukan toteuttamaan kanssaan ideaa. ViaDia Espoo ry perustettiin marraskuussa 2013.

Lue Heidin haastattelu.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvasi satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.