Hiiop

08.01.2018

Hiiop100.fi:n tuella tehtiin 274 vuotta vapaaehtoistyötä – hyvän tekeminen jatkuu

Vapaaehtoistyötä välitettiin Hiiop100.fi-sivuston tuella yli 274 vuoden edestä satavuotiaan Suomen kunniaksi. Hyvän tekeminen Hiiop100.fi:n kautta jatkuu myös juhlavuoden jälkeen.

Kolmasosa suomalaisista tekee vapaaehtoistyötä. Lopuista yli 60 prosenttia tekisi vapaaehtoistyötä, jos joku pyytäisi heitä mukaan. Satavuotiaan Suomen kunniaksi kaikkia suomalaisia pyydettiin mukaan tekemään vapaaehtoistyötä. OP Ryhmä avasi vuoden 2017 alussa kaikille avoimen ja voittoa tavoittelemattoman vapaaehtoistyön välityspalvelun osoitteessa Hiiop100.fi. Tavoitteena oli juhlavuoden 2017 aikana kannustaa suomalaiset tekemään vapaaehtoistyötä sadan vuoden edestä. Myös jokainen OP Ryhmän 12 000 työntekijästä sai tehdä päivän vapaaehtoisena työajallaan.

Vapaaehtoistyö ikäihmisten, ympäristön ja lasten ja nuorten hyväksi kiinnosti

Yhteensä vapaaehtoistyötä tehtiin Hiiop100.fi-sivuston kautta yli 274 henkilötyövuoden edestä. Juhlavuonna tehtiin siis yli 60 000 päivää vapaaehtoistyötä. Eniten mielenkiintoa juhlavuonna herätti vapaaehtoistyö ikäihmisten, lasten ja nuorten sekä ympäristön parissa. Näiden jälkeen kiinnostivat eniten tehtävät liikunnan ja hyvinvoinnin parissa sekä työ syrjäytymisen ja köyhyyden ehkäisemiseksi.

Yksi juhlavuoden suosituimmista vapaaehtoistyökohteista oli kutominen. Tuhannet suomalaiset halusivat neuloa keskosten, lasten ja veteraanien hyväksi. Myös vapaaehtoistyö vähävaraisten perheiden hyväksi kosketti, ja tuhannet auttoivat Hope ry.tä lajitellen ja keräten lahjoituksia. Heinäkuussa 1500 koululaista sai Hiiop100.fi:n kautta koulurepun. Vapaaehtoiset olivat myös ikäihmisten yksinäisyyden asialla ja vierailivat palvelutaloissa järjestämässä Mummodiskoja, Koko Suomi kiittää -juhlia, K60 -kekkereitä ja Hyvän mielen lounaita. Marraskuussa sata senioria pääsi autoretkelle Aja iäkkään iloksi -viikolla.

Juhlavuoden aikana tuettiin myös nuorten taloustaitoja ja ehkäistiin syrjäytymistä. Vapaaehtoisvoimin kerättiin myös varoja esimerkiksi Nälkäpäivä-, Nenäpäivä- ja Jano-keräyksiin, sekä siivottiin kansallispuistoja ja rantoja.

Sivuston kautta ilmoitettiin vuonna 2017 yli 3000 vapaaehtoistyötehtävää eri puolilla Suomea. Vapaaehtoistehtäviä juhlavuonna 2017 tarjosivat muun muassa Automies, Brother Christmas, Helsingin Diakonissalaitos, HelsinkiMissio, HOPE ry, Kansalaisareena, Suomen Lions-liitto ry, Mannerheimin lastensuojeluliitto, Nenäpäivä, Olympiakomitea, Palloliitto, Pelastakaa Lapset ry, Siskot ja Simot ry, Sotiemme Veteraanit, Startup Refugees, Suomen Latu, Suomen Punainen Risti, Suomen Mentorit ja Unicef. Myös monet kaupunkien vapaaehtoistyön koordinaattorit ilmoittivat vapaaehtoistehtäviä sivuston kautta.

Hiiop100.fi jatkaa vapaaehtoistyön välittämistä

Hyvän tekeminen vapaaehtoistyön välityspalvelu Hiiop100.fi kautta jatkuu myös tänä vuonna. OP jatkaa Hiiop100.fi-sivuston ylläpitoa ja kehitystyötä yhdessä kumppaneiden kanssa. Sivuston kautta OP haluaa vahvistaa yhdessä tekemisen kulttuuria Suomessa myös juhlavuoden jälkeen.

Kuka tahansa ilmoittaa sivustolla vapaaehtoistehtävän, jota on järjestämässä. Sivuston kautta voi myös etsiä vapaaehtoisia ja koota vapaaehtoistyöhön ilmoittautuneet. Itselleen sopivinta vapaaehtoistehtävää voi etsiä sivustolla teeman, paikan tai ajankohdan mukaan. Kokemuksia vapaaehtoispäivistä voi lukea Hiiop100.fi Tarinat-osiossa.

Tutustu Hiiop100.fi vapaaehtoistehtäviin ja kerro #hiiop, millainen oli sinun päiväsi vapaaehtoisena.