Hiiop

21.12.2017

61/100 vapaaehtoiskasvoa: Riitta Heleste

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Riitta Heleste on ollut kulttuurikaveritoiminnassa mukana vuodesta 2014. Kulttuurikaverina Riitta on mahdollistanut kymmenille ihmisille pääsyn kulttuurin pariin. Ilman kulttuurikaverin apua ja tukea tätä mahdollisuutta lähtemiselle ei kaikilla olisi. Riitta on hyvin sitoutunut toimintaan. Tämä näkyy muun muassa vakiovuorona vapaaehtoisvälityksessä, jossa hän vastaanottaa tilauksia asiakkailta ja etsii niihin kaverin. Riitta toimii monipuolisesti erilaisissa vapaaehtoistehtävissä vetäen muun muassa muistojen matkalaukku -tilaisuuksia palvelukeskuksissa, hän on usein mukana esittelemässä kulttuurikaveritoimintaa messuilla. Tämän lisäksi hän ohjaa tanssitunteja!

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.