Hiiop

05.01.2018

Kuuntele #vapaaehtoinen100-podcastin jakso 5: Mitä jos vapaaehtoinen ei enää jaksa?

Liisa Mayow, Kaskas Media

Hiiop100.fi julkaisee #vapaaehtoinen100-podcastia vapaaehtoistyöstä ja sen ammattilaisista. Viimeisessä viidennessä jaksossa kysytään: Mitä jos vapaaehtoinen ei enää jaksa, Marianne Heikkilä?

Maailman pelastaminen voi olla myös raskasta, eikä kaikkia voi auttaa vaikka haluaisi. Vapaaehtoistoiminta voi kuormittaa tekijäänsä, vaikka se tuntuisi kuinka mielekkäältä. Millaista tukea ja työnohjausta vapaaehtoiset tarvitsevat, jotta he eivät pala loppuun? Tämänkertaisessa #vapaaehtoinen100-podcastin jaksossa Marttaliiton pääsihteeri ja Kansalaisareenan uusi puheenjohtaja Marianne Heikkilä neuvoo supervapaaehtoisiakin hellittämään välillä. Vapaaehtoistoiminnan pitää olla aina vapaaehtoista. Esimerkiksi tehtävien kierrättäminen auttaa jaksamaan.

Jaksossa kuullaan myös Suomen Punaisen ristin pääsihteeri Kristiina Kumpulaa.

Podcastin viisi jaksoa käsittelevät kukin yhtä vapaaehtoistoimintaan liittyvää kysymystä. Vapaaehtoinen100 on podcast-ohjelmasarja, joka auttaa tekemään parempaa vapaaehtoistyötä. #vapaaehtoinen100 antaa vertaistukea, palvelua ja tietoa jokaiselle vapaaehtoiselle ja vapaaehtoistyötä johtavalle, ja etsii testattuja ratkaisuja kaikkia yhdistäviin haasteisiin. Pyöritätkö itse vapaaehtoistoimintaa omalla paikkakunnallasi? Tästä podcastista saat ideoita ja uutta intoa työhön.

Tilaa #vapaaehtoinen100 podcast-ohjelmasarja:

Podcast on osa Vapaaehtoinen 2017 -hanketta, joka yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke. Hiiop100.fi julkaisee podcast-sarjan osana juhlavuoden yhteistyötä.