Hiiop

18.12.2017

57/100 vapaaehtoiskasvoa: Rauli Virtanen

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Rauli Virtanen on tunnettu tietokirjailija, freelancetoimittaja, ohjaaja ja tuottaja. Hän on myös vapaaehtoinen, ja kuvassa hän seisookin Suomen Punaisen Ristin Nälkäpäivä-keräyksen lipas kädessään. Kriisialueilla työskennellyt Rauli Virtanen on kirjoittanut myös kirjan Suomen Punaisen Ristin vuosikymmeniä jatkuneesta avustustyöstä eri puolilla maailmaa. Kirjassa Hiljaiset auttajat – suomalaista katastrofityötä Turkin sodasta Haitiin suomalaiset Punaisen Ristin avustustyöntekijät kertovat, millaista on ollut kohdata sotien, nälänhädän ja luonnonmullistusten aiheuttama täydellinen tuho.

Valokuvaaja Tuomo Manninen

Tuomo Manninen kuvaa satavuotiaan Suomen kunniaksi 100 suomalaista vapaaehtoista Hangosta Utsjoelle ja Enontekiöstä Ilomantsiin. Valokuvat julkaistaan Hiiop100.fi:ssä vuoden 2017 aikana. Vapaaehtoinen 2017 -hanke yhdistää valokuvataidetta, journalismia ja yhteiskunnallista keskustelua. Vapaaehtoinen 2017 -hanke on Tuomo Mannisen, Laura Aallon, Kaskas Median ja Kansalaisareenan virallinen Suomi 100 -hanke.

Joka kolmas suomalainen tekee vapaaehtoistyötä ja neljä viidestä on siitä kiinnostunut. Anna päivä vapaaehtoisena ja etsi tänään tehtävää www.hiiop100.fi.