Hiiop

10.10.2019

Climate Aid kombinerar konst och klimatarbete

Climate Aid är en klimatrörelse som aktiverar människor genom upplevelser och utökar kolreservoarerna. En donationskampanj och konserten Climate Aid Finland offentliggjordes den 10 oktober vid en tillställning i Europasalen.

Klimatet väntar inte, det behöver oss nu. Det finns ändå hopp inför den största utmaningen i vår tid, i synnerhet om den får oss att agera tillsammans. Förändringen kräver ett nytt tempo, och vi vill väcka folk genom upplevelser och positiva, delade erfarenheter. Dessa idéer gav upphov till Climate Aid-veckan, som omfattar vetenskap, konst, hopp och handling den 18– 24 november 2019.

Förutom upplevelser erbjuder Climate Aid en möjlighet att hjälpa till på ett konkret sätt. Vi samlar in små och stora donationer som används för att utöka kolreservoarerna – myrar och skogar – i Finland och ute i världen. Det är svårt att hitta ett mer konkret sätt att hjälpa vårt gemensamma klimat. Vi bjuder in alla till att påverka och bli påverkade!

Kampanjen kulminerar i slutet av veckan med konserten Climate Aid Finland som hålls den 23 november. Konserten ordnas i Musikhuset och är gratis för allmänheten. Det är en allkonstnärlig upplevelse av klimatförändringen. Uppträder gör bland annat 150 frivilliga instrumentalister och körsångare i en orkester som förmedlar budskap från olika århundraden.

Målet med kampanjen Climate Aid är att hejda klimatförändringen genom att samla in resurser för att utöka kolreservoarerna. Donationerna går till två projekt:

  1. Trädplantering: Målet är att plantera totalt 50 hektar skog (ca 100 000 träd) i Namibia och Botswana.

  2. Återupprättande av myrar: Målet är att återupprätta minst en utdikad myr i Finland.

Donationerna samlas in mellan den 10 oktober och den 6 december 2019.

Climate Aid-rörelsen har Medborgararenan rf som bas och många personer och organisationer deltar i Climate Aid. Rörelsen får stöd av Sitra (huvudfinansiär), EK, FFC, STTK, Akava, S-gruppen, Fortum, Helen, Neste, Tieto, Varma, Positive Impact och Ellun Kanat.

Climate Aid. Tempo på förändringen.

www.climateaid.fi 

#ClimateAid
#tahtimuutokselle

Mer information:

Outi Platan

evenemangskoordinator för Climate Aid
Medborgararenan rf
outi.platan@kansalaisareena.fi

p. 044 547 3739

Kirsi Pönni

Projektkoordinator
Jubileumsfonden för Finlands självständighet Sitra
kirsi.ponni@sitra.fi
tfn 040 535 9652