Hiiop

20.09.2017

Blogi: Lastenklinikan syöpäosaston potilaat ja vapaaehtoiset mukana Susijengin kuudentena pelaajana

Anna-Maija Kuosmanen / Kuva: Sari Salminen

Tehdään hyvää yhdessä nyt Suomen juhlavuonna sekä joka vuosi, joka päivä ja erilaisin tavoin.

Me OPlaiset olemme saaneet tänä vuonna mahdollisuuden käyttää työpäivän tehdäksemme muille hyvää. Vapaaehtoistyötä on tehty ja tehdään monipuolisesti, erilaisten aiheiden parissa. Me päätimme järjestää oman Hiiop-tempauksen ja kutsuimme Helsingin Lastenklinikan osasto 10:n lapset ja nuoret seuraamaan EM-koripalloa aitiopaikoilta. Jotta mahdollisimman moni pääsisi mukaan, järjestettiin tempaus EM-koripallohuumassa kaksi kertaa 31.elokuuta ja 5.syyskuuta.

UAR Finland lahjoitti aition nuorten käyttöön. Tässäkin erinomainen esimerkki, miten yhdessä tekemällä saadaan paljon hyvää aikaan. Yksi lahjoittaa aition, OP Helsinki lahjoitti lisälippuja, jotta saimme nuorten vanhemmat mukaan, ja OP Helsinki lahjoitti myös pientä purtavaa nuorille. Lisäksi OP Kiinteistökeskus lahjoitti kaikille pallot, joihin Susijengi kirjoitti nimmarit - yhdessä olemme enemmän järjestelyissäkin!

Miten innoissaan nuoret potilaat olivatkaan, kun he pääsivät katsomaan pelejä ja mukaan Susijengin kuudenneksi pelaajaksi. Tunnelma oli katossa! Osa ei ollut koskaan ollut koripallopelissä, saati aitiossa ja mikä tärkeintä - he eivät olisi koskaan päässeet katsomoon infektioriskin vuoksi. Nyt jokainen sai nauttia monituhatpäisen yleisön huumaavasta tunnelmasta ja olla osa upeaa urheiluelämystä turvallisesti, aition sisällä. Jokainen sai muistoksi myös oman koripallon Susijengin nimmareilla.

Me vapaaehtoiset taas saimme päivästä kauniita muistoja ja hyvän mielen pitkäksi aikaa - kaikki sujui upeasti!

Haluankin sanoa, että tehdään hyvää yhdessä. Hyvän tekemisestä saa uskomatonta voimaa, iloa ja uskoa - niin ne, jotka ovat hyvien tekojen kohteena kuin ne, jotka hyvää jakavat.

Vapaaehtoistempauksen tunnelmia blogikirjoituksen muodossa avasi OP Helsingin konttorijohtaja Anna-Maija Kuosmanen. Hänen lisäkseen tapahtumaa olivat mahdollistamassa OPsta Max Meder ja Sari Salminen. K10 Lasten syöpäosasto on osa Lasten syöpä-, veri-tauti- ja kantasolusiirtoklinikkaa, joka on lasten syöpä- ja veritauteihin erikoistunut kokonaisuus.

Etsi oma tapasi auttaa: Hiiop100.fi. Seuraa vapaaehtoisteemaista keskustelua sosiaalisessa mediassa ja kerro, millainen on sinun päiväsi vapaaehtoisena #hiiop.