Hiiop

28.06.2017

En ryggsäck på varje rygg – Delta i insamlingen av skolryggsäckar till barn i mindre bemedlade familjer

Hjälp barn som börjar skolan och donera en ryggsäck till ett barn i en mindre bemedlad familj. Hope - Yhdessä & Yhteisesti rf samlar in skolryggsäckar i samarbete med OP till slutet av juli på 18 orter runt om i Finland. Målet för insamlingen av skolryggsäckar är att varje skolelev en gång i sitt liv skulle ha en splitterny ryggsäck när skolan börjar.

I mindre bemedlade familjer låter man saker gå vidare från ett barn till ett annat. Det yngsta barnet får ofta nöja sig med en ryggsäck som syskonen redan har använt. Hope rf och OP samlar in nya skolryggsäckar till barn som inte har råd med att börja sin skolgång med en ny ryggsäck.

— I många familjer är man van vid att återanvända allt från ett barn till ett annat, vilket är en bra sak. Särskilt i barnfamiljer vet man ändå, vilken stor grej en egen ny ryggsäck är. Med små gärningar förverkligar vi drömmen om att barn i Finland skulle ha mer lika möjligheter till en bra vardag, säger Eveliina Hostila, HOPE rf:s verksamhetsledare.

I insamlingen deltar 18 andelsbanker och Hope rf:s lokalföreningar runt om i Finland. Insamlingen av ryggsäckar pågår 3.7–28.7.2017. På vissa orter kan insamlingstiden vara kortare. Ryggsäckarna levereras till OPs kontor på respektive ort. Från OPs kontor levereras ryggsäckarna till HOPE rf, som sorterar och förmedlar dem till skoleleverna.

Vill du donera?

Delta personligen, via ditt företag eller i ett kompisgäng. Ryggsäcken som doneras ska vara obegagnad och ny, så att barnet kan känna sig likvärdigt bland sina jämnåriga. Paketera ryggsäcken snyggt och lämna in den eller posta den till ett OP-kontor.

Leveransadresserna finns på sidan Hiiop100.fi under ortsvisa donationsuppdrag:

Hope sorterar och delar ut ryggsäckarna i augusti direkt till barn som börjar skolan.

*Insamlingen En ryggsäck på varje rygg arrangeras som en del av OPs gåva till det hundraåriga Finland: 100 år av frivilligarbete. Jubileumsåret till ära får varje OP-anställd delta i frivilligarbete en dag på arbetstid. Som en del av gåvan lanserade OP vid årsskiftet en träffpunkt för frivilligarbete på adressen Hiiop100.fi. *

Hope rf är en organisation som verkar för det gemensamma bästa med frivilliga krafter. HOPE delar ut konkreta donationer i form av kläder och varor till familjer som är mindre bemedlade och som har genomgått en kris samt stödjer barn och unga i deras hobbyer och fritidsupplevelser.